Loading...
Wat is yoga en voor wie is yoga? 2017-05-18T17:56:16+00:00

Yoga staat voor verbinding, tussen lichaam en geest, denken en voelen, spanning en ontspanning, tussen jezelf en je omgeving en de mensen om je heen.

Voor iedereen
De kracht van yoga is dat iedereen yoga kan beoefenen. Ieder lichaam is anders en bij iedereen zien de houdingen er anders uit. Maar yoga doet voor jou wat goed en nodig is voor jou. Iedereen kan op zijn of haar niveau naar eigen kunnen yoga doen in dezelfde les.

Hatha Yoga
Bij Hatha Yoga houden we de flow in de les, er is een vast patroon met verschillende houdingen en intensiteit. Soms houden we een houding langer vast en geven ruimte aan stilte in de poses. Zachtheid en ontspanning kunnen dan ontstaan. De oefeningen leiden tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en stimulering van de organen. Deze les is ook te volgen met (lichte) lichamelijke klachten, herstel na ziekte of een operatie, de lessen worden gedaan op het eigen niveau. Tijdens het beoefenen van de houdingen (asana’s) en ademtechnieken (pranayama’s) kijk je met aandacht naar wat er in je lichaam gebeurt en word je jezelf bewust van je eigen mogelijkheden en beperkingen.

Stenen in balans

Door bewust je adem te volgen leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Zo leer je kracht te putten uit je lichaam en herstel je je evenwicht.